Cattery Detskoye

Siberische katten & Siberische Neva Masquerade

 

Update:

09-12-2012

Home

Rasbeschrijving

Hypo-allergeen

Poezen

Katers

Kittens

Memoriam

Herplaatsers

Castraten

Show

Kittens verhuisd

Gezondheid

Nieuws

Weblog

Links

Contact 

 

Nieuws

Op 19 oktober 2012 hebben wij Pelageya Mur Amur van schiphol opgehaald. Met dank aan Margaret Kononovich als fokker en Ekaterina Kovaleva die hem uiteindelijk heeft gebracht. We zijn erg blij met onze nieuwe aanwinst.

Op 10 juli 2012 is Helena bevallen van vier katers en ťťn poesje. De bevalling liep voorspoedig. Het eerste kitten lag in een stuitligging en kostte dus veel moeite, en werd rond 22.15 uur geboren de laatste werd uiteindelijk om 00.35 uur geboren

Op 10 juli 2011 is Calina bevallen van drie katertjes. De bevalling liep voorspoedig en voor de verandering was de bevalling gewoon eens lekker overdag.

Op 1 februari 2011 is Luna bevallen van drie kittens. Een katertje en twee poezen.

Op de show in Utrecht op 31 januari 2011 werd Cintija Kampioen door het behalen van haar derde C.A.C. en werden Helena van Detskoye en Melody beide verkozen tot Best in VariŽteit

Eind januari 2011 verwachten wij het tweede nestje van La Luna en medio Februari 2011 verwachten wij het nestje van Hostena.

Eind september 2010 zal Hanko naar Duitsland vertrekken om aldaar Cattery Von Minarca te versterken. Corinna is erg blij met de komst van Hanko en kan dan ook niet wachten om hem te zien. Wij zijn erg blij in het door haar gestelde vertrouwen.

Op 23 juli 2010 hebben wij Vesna Sibirskaya's Melody opgehaald en zijn erg blij met haar komst. Zij zal als ze oud genoeg is worden gedekt door Lei. Ze is erg stabiel en bewoog zich al direct door huis. ze begint direct te spinnen als je haar aanhaalt.

Op 22 mei 2010 hebben wij onze nieuwe kater Lei opgehaald. Het is een prachtige kater en zijn dan ook erg blij met zijn komst

Op 5 mei 2010 is Calina bevallen van een zeer mooi nest van vijf kittens. Alles is goed gegaan. Moeder en de kittens maken het goed. Het nest bestaat uit twee black silver katers en twee blue silver katers en een blue silver tortie poesje.

Cintija is op 11 april bevallen van 1 kitten. Alles is goed gegaan.

Alexia is op 1 april bevallen van 3 kittens. Alles is goed gegaan. Inmiddels is het ook duidelijk dat Calina zwanger is van Filimon.

Inmiddels is duidelijk geworden dat zowel Alexia als Cintija zwanger zijn van Alex. de nesten worden respectievelijk eind maart en begin april 2010 verwacht

Helaas is de bevalling van Aurora niet verlopen zoals gehoopt. Er moest een spoed keizersnede plaats vinden helaas is zij kort daarna overleden. Ook hebben de kittens het helaas niet gered, ondanks alle zorg die zij van ons en m.n. Cattery Siberian Expres hebben gehad. Wij zullen Aurora missen.

Medio december 2009 zal Aurora bevallen van haar eerste nestje. Wij zijn dan ook heel nieuwsgierig van wat er uit de combinatie met Alex gaat komen.

In Juli 2009 is Alexander gecastreerd en geniet nu samen met Budisla van een lui en lekker leven in BelgiŽ.

23 Februari 2009 is Gregor geheel onverwacht overleden terwijl hij onder narcose werd geschoren. Tegen de klitten viel niet te kammen, waardoor wij hebben besloten hem te laten scheren. Gregor we zullen je enorm missen...........

Alexia is wederom zwanger van Gregor en wij verwachten dan ook eind maart 2009 een nestje van haar.

Op 17 januari 2009 hebben wij Alex opgehaald. Hij komt onze Cattery versterken. Alex komt uit TsjechiŽ en hij is een black silver tabby spotted kater en is op 1 september 2008 geboren. Alex heeft een zeer zacht en stabiel  karakter en houdt enorm veel van aandacht.

Op 28 september 2008 zijn we op de show in Nijmegen geweest. Luna behaalde daar haar tweede C.A.C.I.B., Gregor zijn eerste C.A.C.I.G. Aurora behaalde een U1 en een nominatie Best in Show en  Iarik behaalde eveneens een U1 en een nominatie Best in Show.

Helaas Budisla heeft na haar dekking een ernstige baarmoederontsteking opgelopen. Wij hebben haar dan ook moeten laten steriliseren. Gelukkig hebben we wel heel snel een nieuw huisje voor haar gevonden waar ze tevens een aantal speelkameraadjes zal krijgen. Inmiddels hebben wij vernomen dat het haar uitstekend bevalt in BelgiŽ.

La Luna is op 25 juni 2008 bevallen van een Neva poesje en een Blue silver tabby katertje. Het was een lange bevalling, maar moeder en de kittens maken het goed.

Als alles goed gaat komen onze nieuwe aanwinsten 19 juli bij ons in de Cattery. Zij zullen voor deze gelegenheid door de fokker worden gebracht.

Na lang wachten is het eindelijk zover Ch. Dorogaja's La Luna is inmiddels zwanger van Int Ch. Gregor vom grossen Haus. Het nestje wordt rond 21 juni 2008 verwacht.

Op de show van Purmerend op 27 april 2008 heeft Calina haar derde C.A.C. behaald en mag zich dan ook vanaf nu Kampioen noemen. Gregor heeft zijn derde C.A.C.I.B. behaald en mag zich dus nu Internationaal Kampioen noemen. Zowel Illarion als Budisla behaalde hun U1 en Illarion werd ook nog eens genomineerd voor Best in VariŽteit. Alexander van de Siberian Expres werd verkozen tot Best in VariŽteit en Best in Show en kreeg een nominatie Best of Best. Verder kreeg Alexander nog een speciale prijs voor Beste Neva Masquerade kater eigen fok.

Eind van de zomer hopen wij onze nieuwe aanwinsten binnen de cattery te kunnen verwelkomen. Na lang zoeken hebben wij twee prachtige lijnen weten te vinden. Beide poesjes komen uit foundation lijnen.

9 Februari 2008 heeft Alexander van de Siberian Expres zijn derde C.A.C.I.B gehaald en mag zich dus Internationaal Kampioen noemen. Gregor vom grossen Haus behaalde hier zijn tweede C.A.C.I.B. en werd bovendien derde in de ringkeuring. Wij zijn dan ook zeer trots op deze twee katers.

De show in Woerden op 13 januari 2008 was een groot succes voor zowel ons als Cattery Siberian Expres. Gregor wist op deze shows bijna alle mogelijke prijzen binnen te halen.

 • Gregor behaalde zijn eerste C.A.C.I.B.

 • Gregor werd verder verkozen tot Best in VariŽteit, Best in Show, Best of Best en is voorgedragen voor Best overall.

 • La Luna behaalde eveneens haar eerste C.A.C.I.B.

 • Illarion behaalde op zijn eerste show een Uitmuntend 1 en was bovendien voorgedragen voor zowel B.I.V. als B.I.S.

 • Ook Budisla behaalde op haar eerste show een Uitmuntend 1 en was eveneens voorgedragen voor zowel B.I.V. als B.I.S.

Alexia is op 2 november 2007 bevallen van vijf kittens. Vier poezen en ťťn kater (black smoke), waaronder een black smoke poesje en een Neva Masquerade poesje. Moeder en kinderen maken het goed.

Wij verwachten begin november het tweede nestje van Alexia. Zij heeft een leuke date gehad met Gregor

Onze nieuwe kater Illarion is eindelijk gearriveerd.

Show Nijmegen 30 september 2007

 • Luna heeft haar derde C.A.C. behaald en mag zich dus Kampioen noemen.

 • Gregor heeft ook zijn derde C.A.C behaald en is dus ook Kampioen.

 • Bovendien werd Gregor ook nog verkozen tot Best in VariŽteit.

Show Zwolle 9 september 2007

 • Luna behaalde haar tweede C.A.C

 • Gregor behaalde eveneens zijn tweede C.A.C.

 • Anfiia behaalde haar eerste C.A.C.

Show Rotterdam 2 september 2007

 • Luna behaalde haar eerste C.A.C.

 • Gregor behaalde ook zijn eerste C.A.C. en werd tevens verkozen tot Best in VariŽteit, Best in Show en was genomineerd voor Best of Best.

Calina is op 2 augustus 2007 om omstreeks 10.00 uur bevallen van vier prachtige kittens, twee katers en twee poezen.

Op 18 juli 2007 zijn Gregor, Luna en Alexia getest op HCM & PKD voor alle drie geldt dat de uitslagen goed waren en dus negatief zijn getest op HCM & PKD.

Op 1 juni 2007 is Misha gecastreerd en hebben wij voor hem een nieuw en liefdevol thuis gevonden in Hoorn. Wij hopen dat hij daar nog een mooi en lang leven zal hebben.

Op 5 mei 2007 zijn wij verhuisd naar Heerhugowaard, Gouwe 82 (1703 HP). Hier hebben onze poezen en katers meer ruimte en hebben zij een mooi buitenverblijf erbij gekregen. Inmiddels hebben ze de woning helemaal verkend en voelen zij zich ook helemaal thuis.

 

Show Hoofddorp 25 februari 2007

 • Calina behaalde haar eerste C.A.C.

 • Luna behaalde wederom een Uitmuntend 1 en wederom de Best in VariŽteit.

 

Show Aalsmeer 17 december 2006

 • Alexia behaalde haar 3e C.A.C. en mag zich vanaf nu dan ook Kampioen noemen.

 • Anfiia van Detskoye behaalde haar eerste Uitmuntend 1.

 • Anisiia van Detskoye behaalde haar tweede Uitmuntend 1.

 • Luna behaalde een Uitmuntend 1, Best in VariŽteit en een nominatie Best in Show (zie    foto boven).

 • Gregor behaalde een Uitmuntend 1, Best in VariŽteit en een nominatie Best in Show (zie    foto onder).

© Marcel de Heer en Eveline van Echten